Spłata pożyczek
10-12-2009
Zarząd Fabryka Diet S.A. informuje, że w dniu 9 grudnia 2009 r. Spółka dokonała spłaty pożyczek, o których informowała w raportach bieżących:
EBI 78/2009 - Umowa pożyczki z Panem Markiem Kwiatkowskim
EBI 72/2009 - Aneks do umów pożyczek z Panem Markiem Kwiatkowskim
EBI 62/2009 - Umowa pożyczki z Panem Markiem Kwiatkowskim
EBI 54/2009 - Zawarcie umowy pożyczki z Panem Markiem Kwiatkowskim oraz złożenie oferty wykupu przedmiotu leasingu.
Warunki zawartych umów nie odbiegały od rynkowych warunków dla tego typu umów.
Umowy pożyczek i ich spłata wynikały z realizacji procesu połączenia Emitenta, ze Spółką Osiedle Poniatowskie Sp. z o. o. Spłata pożyczek nastąpiła w drodze wzajemnego umownego potrącenia wierzytelności, wynikających z ww. pożyczek i należności wynikających z zapisu na akcje serii E, złożonego przez Prezesa Zarządu Emitenta - Marka Kwiatkowskiego.
Podstawa prawna: § 3 ust. 2 pkt. 2 załącznika Nr 1 do Uchwały Nr 363/2009 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 27 lipca 2009 r. Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu.
EBI 78/2009 - Umowa pożyczki z Panem Markiem Kwiatkowskim
EBI 72/2009 - Aneks do umów pożyczek z Panem Markiem Kwiatkowskim
EBI 62/2009 - Umowa pożyczki z Panem Markiem Kwiatkowskim
EBI 54/2009 - Zawarcie umowy pożyczki z Panem Markiem Kwiatkowskim oraz złożenie oferty wykupu przedmiotu leasingu.
Warunki zawartych umów nie odbiegały od rynkowych warunków dla tego typu umów.
Umowy pożyczek i ich spłata wynikały z realizacji procesu połączenia Emitenta, ze Spółką Osiedle Poniatowskie Sp. z o. o. Spłata pożyczek nastąpiła w drodze wzajemnego umownego potrącenia wierzytelności, wynikających z ww. pożyczek i należności wynikających z zapisu na akcje serii E, złożonego przez Prezesa Zarządu Emitenta - Marka Kwiatkowskiego.
Podstawa prawna: § 3 ust. 2 pkt. 2 załącznika Nr 1 do Uchwały Nr 363/2009 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 27 lipca 2009 r. Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu.